Oldringen Lördagen den 28 juli 2018

Gammelrallyt för MC till och med 1954. Start- och målplats är som vanligt hamnen Hästholmen. Samling från 08:30 med kaffe och fralla, första start kl. 10.00. Årets bana på ca. 7 mil kommer att använda en blandning av vägar från tidigare banor så risken finns att det kan bli en 300 meter grusväg genom ett naturresevat. Någon form av förtäring kommer att serveras längst banan!

Prisutdelning kommer att ske från ett välfyllt prisbord ca. 10 minuter efter att sista deltagarekommit i mål. Startavgift för förare och passagerare 150 kr. st inkl. kaffe, fralla, förtäring längst banan och prisbord, plakett.

Anmälan till Arne Pettersson, 0142-361150, 0730-51 42 63 eller

mcv.blaklinten@tele2.se

senast den 23 juli 2018, OBS! Ingen efteranmälan


OLDRINGEN 2017

Årets upplaga av Oldringen hade som vanligt tur med vädret, lagom med sol och temperatur och en liten regnskur under prisutdelningen.
 Nästan fyrtio deltagare hade samlats för att åka den 8 mil långa slingan som hade pilats av Inger och Göran Larsson och som var lagd och rekad av undertecknad tillsammans med Gun Karlsson och Kurt Johansson. På kontroll tre var det  matkontroll med frågor och praktiskt prov med momentnyckel ( de flest påstår sig ha den inbyggd i armbågen ) som sköttes av Kennet Karlsson och hans grabbar.
Undertecknad hade anmält sig till  årets oldringen och därför överlåtit till Börje Eriksson att vara komframosäg.
Min 16 H  fick ny olja och
bensin samt lite översyn och 500 meters provkörning efter 7 års stillestånd och skötte sig sig perfekt runt banan.
Hade bara glömt hur gashantaget kunde vibrera, så var den högerarmen bortdomnad men annars var de en trevlig upplevelse.
Väl i mål såg Gun Karlsson och Anita Malmén till att Börje kunde
sätta igång med prisutdelningen så snart sista  fordon var i mål.  Årets runda gick utan större missöden, facit blev en punktering på ett vulstdäck och sekretariatets telefon som inte kopplade bort sig fån bilens BT femtio meter bort.
Arne

Resultat oldringen
Claes-Göran Ohlsson Linköping Ariel VH 50
Lars Hjälmberg Högsjö Högsjö Montgomery Greyhound 39
Esko Rautanen Mantorp Nimbus