Oldringen Lördagen den 27 juli 2019
2019 års Oldring var även det 15 i ordning, årets rally fick även ett bra varmt väder utan regn till prisutdelningen, vilket brukar vara vanligt. 38 startande hade anmält sig och togs emot av Gun och Anita som såg till att dom fick startkort m.m. 36 åkte runt (en punka och ett bränslefel vid starten).
Banan gick över Omberg till kontroll 1 i Väversunda, bort till Väderstad och mot Ekhaga och Sättra för kontroll 2 med matupphåll på restaurang ”Kennet och söner”. Vidare på den krokiga vägen mot St.Åby och Heda för kontroll 3 och den sista biten mot mål. Banan var 7,2 mil och som enl. deltagarna var mycket trevligt kurvig och välpilad (Stort tack Inger och Göran). Efter en snabb rättning av startkorten fanns det två med mest poäng och längden på snöret i skiljefrågan fick avgöra vem som blev vinnare.
1  Mats Johansson Hulu på en BSA M20 1942 
2  Henry Svensson Tranemo också på en BSA M20 1943 
3  Sören Rothman Söderköping Velocetta MSS  
Alla deltagarna hade pris och glas-plakett att hämta i tur och ordning efter sitt resultat. Som vanligt en trevlig tillställning med intresserade åskådare från trakten och deltagare från bl.a. Mölndal, Örebro, Tullinge, Skara, Vara med flera orter i Östergötland. 
                                                                                          Referat: Tävlingsledare Arne Petersson

 
 
Oldringen Lördagen den 28 juli 2018
Oldringens förbannelse slog till i år igen, trots ett par månaders oavbrutet solsken så kom det en femminuters regnskur före prisutdelningen i år igen
Årets slinga gick runt Heda, Tjurtorp, Slätten där det var kontroll och korv, Väversunda och upp över Omberg och tillbaka till Hästholmen, ca- 6,7 mil.

Resultat Oldringen
  1. Sven Lundin Finspång
  2. Esko Rautanen Mantorp
  3. Sören Rothman Söderköping
  4. Lennart West Tullinge
  5. Börje Johansson Tråvad

Ett stort TACK till alla som har deltagit, hjälpt till med pilning, korvkok och adm. m.m.

 
Oldringen 2017
Årets upplaga av Oldringen hade som vanligt tur med vädret, lagom med sol och temperatur och en liten regnskur under prisutdelningen. Nästan fyrtio deltagare hade samlats för att åka den 8 mil långa slingan som hade pilats av Inger och Göran Larsson och som var lagd och rekad av undertecknad tillsammans med Gun Karlsson och Kurt Johansson. På kontroll tre var det matkontroll med frågor och praktiskt prov med momentnyckel ( de flest påstår sig ha den inbyggd i armbågen ) som sköttes av Kennet Karlsson och hans grabbar. 
Undertecknad hade anmält sig till årets oldringen och därför överlåtit till Börje Eriksson att vara komframosäg.
Min 16 H fick ny olja och bensin samt lite översyn och 500 meters provkörnin,g efter 7 års stillestånd och skötte sig sig perfekt runt banan. Hade bara glömt hur gashantaget kunde vibrera, så var den högerarmen bortdomnad men annars var de en trevlig upplevelse.

Väl i mål såg Gun Karlsson och Anita Malmén till att Börje kunde sätta igång med prisutdelningen så snart sista fordon var i mål. Årets runda gick utan större missöden, facit blev en punktering på ett vulstdäck och sekretariatets telefon som inte kopplade bort sig fån bilens BT femtio meter bort.
Arne
Resultat oldringen
  1. Claes-Göran Ohlsson Linköping Ariel VH 50
  2. Lars Hjälmberg Högsjö Högsjö Montgomery Greyhound 39
  3. Esko Rautanen Mantorp Nimbus

 
 
(c) MCVBLÅKLINTEN 
hit counter