Här kommer vi att skriva några rader om de träffar och olika arrangemang som vi har haft.
Grillkväll på Omberg
Alla tidigare aktiviteter i år har vi haft bra väder men just som vi var på väg upp mot Ellen Keys strand började regnet. Tyvärr var vår vanliga grillplats occuperad av andra friluftsmänniskor. Som tur var stannade Arne och Anita kvar där och motade upp samtliga till Stocklyckehamn. Det var ju många av oss som hade trevliga minnen från den tiden då MC samlades där och sedan åkte till Vadstena och fikade. Vi var totalt 20 stycken som käkade så mycket korv vi orkade. Det var överskottet från marknaden som gick åt. Lite spefullt var det att när vi åkte från Omberg kom solen tillbaka.
Lanthandelns dag i Önnebo
Det var 8 st motorcyklar som strålade samman vid kyrkan i Västra Harg. Det var de sedvanliga aktiviteterna men lite mindre traktorer och besökare. Vi hade i alla fall tur med vädret.
Kryssning
29.e juni gav sig en tapper skara från klubben ut på böljan den blå igen. Med blodad tand från förra årets strapats på Sommen valde vi att än en gång lämna asfalten och låta vattnet ta oss fram. Med buss från Mjölby tog vi oss ner till Rimforsa för att där äntra M/S Kind. Väl ute på kanalen bjöds vi på en härlig fiskrätt som avslutades med ett efterlängtad kopp kaffe med tillhörande kaka. Under färden passeras 14 magnifika slussar och många östergötska kulturhistoriska sevärdheter.
Vackert väder och gott humör genomsyrade resan som fick tummen upp av de som var med. Problemet blir nu hur vi ska toppa detta nästra år.
 
Veteranmarknaden på Mantorps Travbana
Marknaden på travet bjöd på kalasväder det var den 23 juni i år. Redan på lördagen anlände ett 40-tal knallar och ställde upp sina bord. Till klockan 8:00 på söndagen var det totalt 129 knallar som registrerat sig. Fram till att vi stängde entrén hade 1519 besökare anlänt. Kaffevagnen från Vadstena hade haft en bra försäljning och vår förhoppning är att samtliga knallar är nöjda och att de återkommer nästa år. 
Moppesväng
Måndagen den 10 juni hade vi lagt in i programmet att åka en sväng till Ekliden där det är motorträff varje måndag under sommaren. I första hand på moped men tyvärr blev det inget stort deltagande, 4 fordon kom till samlingsplatsen. 
Motorhistoriska dagen
Börje hade lagt bana för 4 olika fordonstyper på Nationaldagen. Starten gick från Elkvarn i Öjebro. Anita och Gun hade servering av mackor och kaffe. Det var 28 olika startande. Vinnare i Traktor: Kurt Johansson (enda deltagare) Bil: Arne Pettersson, MC: Hans Karlsson, Moped: Tore Johansson  Börje hade en hel del priser som lottades ut och allt i ett härligt väder.
Öppet hus hos Varverud    
Den 23 maj öppnade Hans Varverud upp sitt arage och verkstad och bjöd in medlemmar från olika klubbar. Vi beräknar att det var ca 50 personer som även fick grillad korv och bröd. 
Avsked
Under våren har tre personer som var med om att bilda MCV Blåklinten för 30 år sedan fått lämna jordelivet. Åke Karlsson, Åke Hollén och Esko Rautanen. Det är inte bara så att vi saknar dom personligen utan det är en stor mängd kunskap om gamla fordon som gått förlorad. 
Gökotta
Den årliga gökottan var förlagd till den 18 maj och målet var Vårdsnäs. Det var 10 st fordon som kom till Vikingstad. Hardy och Inger tog täten och ledde oss korrekt. Vi fick härliga mackor (falukorv och ägg) och dessutom grillad korv med bröd. Det största som hände var att vi fick höra göken. Den har inte varit med oss på gökottorna under de senaste 10 åren. Stort tack till Börje och Bosse för en trevlig tur. 
Innemöte i Gula skolan        
27 medlemmar hade kommit till Gula skolan den 25 april för att få höra Johan Helmer berätta om sin uppväxt och sitt arbetsliv i Husqvarna-motorcyklarnas värd. Mycket intressant föredrag och som extra överraskning hade Börje med sig en motor från 1919 som alla beundrade. Som vanligt avslutades mötet med kaffe och mackor. 
Besök hos Mjölby Vattenskärning AB
Vi fick tillfälle att göra besök på ovanstående industri den 21 mars i två olika grupper. Det var ca 20 personer som var med. Mycket inressant och man kan inte nog förundras över att vatten kan ha den kraft som behövs för att skära i alla möjliga material. Stort tack till Christer för det fina bemötandet.
Årsmöte i Gula Skolan
Årsmötet hölls den 9 februari 2019 i vanlig ordning i Rappestad. Det var 30 st som deltog och förutom vanliga årsmötespunkter beslutade mötet att anta den nya skrivningen av våra stadgar. Håkan informerade om en person som kan hjälpa oss att tillverka en hemsida där vi även kan få till en matrikel. Styrelsen fick i uppdrag att jobba vidare med det.
 
 
(c) MCVBLÅKLINTEN 
hit counter