Här kommer vi att skriva några rader om de träffar och olika arrangemang som vi har under året.
Innemöte i gula skolan 20 febr. 2020
Vi (30 st) fick följa med Gunnar Erlandsson och hans T-ford från 1919 på en resa genom Sverige och även i Norge. Vi var bl.a. i Medevi, Östra Skrukeby, Tjällmo, Ljusfallshammar, i Stockholm på Gärdesrallyt och en mängd olika motor-träffar här i Östergötland. Loppet i Norge (Lillehammer) varade i tre dagar och bjöd på väldigt vackra naturbilder, ja naturligtvist på en mängd fordon också.
Som vanligt hade Klubbvärdarna, Bosse, Börje, Lilian och Britt-Marie fixat med förtäring.
Julbord i gula skolan
Här kommer Janne att lägga in ett referat
Besök hos H Karlsson Klensmide AB
Vi var 28 st som blev välkomnade till dunket av en tennkule-motor. Efter lite mingel hälsades vi välkomna av Hans Karlsson och han berättade historien om sitt företag. Vi fick se hur man smider ett yxämne. Vi fortsatte att kika runt sedan bjöd Bosse Däljemar på fika. Som avslutning fick vi även kolla i garaget på Hans motorcyklar, där hade även Pierre Tholén sina cyklar. Trevlig träff!
Besök i Anders Åhslunds garage
Onsdagen den 9 oktober var vi inbjudna till Anders, tack vare Roland Besrgsten. Förmodligen årets höjdpunkt på vårat programblad. Trevlig miljö (rent och snyggt) många härliga fordon. Ett par av dom med en härlig historia och bakgrund som Anders redogjorde för. Våra klubbvärdar hade fixat kaffe och mackor som smakade bra. Stort tack till Anders från oss alla 28 deltagare.
 Uppstart på Flygvapenmuseet
Ja det är som Uppstart septemberträffen alltid är döpt till. Jag har funderat över om det är tänkt att nu är det tiden vi startar våra innomhusjobb med cyklarna eller vad man menar med uppstart. Det är alltid sista mötet i sommar-programmet. Men i år var det en helt fel rubrik  När vi skulle boka in oss i Malmslätt så visade det sig att de hade ändrat öppettider i och med september, då fick vi snabbt försöka hitta en annan plats. Janne kollade runt och det blev Kornettgården som öppnade upp för oss. Vi var 24 stycken som först fick en fika och i samband med det vårt höstprogram. Man måste säga att det är en helt otrolig samling. Välordnat och trevligt. Stort tack till personalen som ställde upp på kort varsel.
MCV Blåklintens Mini-rally
Den 31 augusti var datum för MCV Blåklintens eget rally. Dagen bjöd på strålande sol, alltså en toppendag för en liten MC-runda på 5,3 mil. Vi startade på Gulf-macken i Mantorp där vi fick jättetrevligt bemötande från Anna och Pär, de sponsrade även med ett extra pris till segraren. Antti Rautanen tog hem segern, Hardy Bernhardsson kom tvåa och Bertil Bersbo trea. Den enda smolken i bägaren är att det är så få medlemmar som deltar. För övrigt får vi tacka Kurt Johansson för en trevlig bana, Börje Eriksson för att han hade knåpat ihop kluriga frågor och övriga, ingen nämnd och ingen glömd, som gjorde så att rallyt kunde genomföras.
 Eskilstunaresan 25 augusti
På söndag morgon var vi några pigga själar som gick upp tidigt för att ta Blåklintsbussen från Mjölby via Linköping till Ekeby flygfält. Bussen gick 6:30 och vi var framme några minuter innan klockan 9. Inträde kostade 100:-/ person och var och en betalade sin biljett, klubben stod för bussen. Vi var 14 medlemmar som styrde stegen mot marknaden som var stor men mycket som såldes var av typen loppis. Jag köpte den senaste boken av Classic motors duktiga medarbetare Jim Lundberg! Bussen öppnade för besök mellan 11:30 - 12:00 för lastning av inköp och kaffepaus. Sedan stannade vi kvar på marknaden till 14:00 då bussen styrdes hemmåt av vår duktiga chafför Håkan Gräns. Bussen var åter i Mjölby vid 16:30. Tack alla för en trevlig dag med strålande väder!
Funktionärsträff
Vi gästade även i år Niclas på Sjögestad Motell och han hade dukat fram en grillmeny. Först fick de 63 deltagarna gå en tipspromenad som Rune V och Birgit fixade. Vi fick information från ordföranden angående vår omarbetade hemsida och även hur vi i framtiden kan läsa matrikeln på nätet. Börje Eriksson vidade bilder från samtliga arrangemang från årets träffar. Som avslutning fick vi en kaffe med hembakad kaka. 
Öjebro Hembygdsdag
Tyvärr var inte vädergudarna med Hembygdsföreningen detta år. Regnigt hela förmiddagen därav få knallar och även få besökare. Det var några av klubbens medlemmar som trotsade och visade upp sina fordon.
Grillkväll på Omberg
Alla tidigare aktiviteter i år har vi haft bra väder men just som vi var på väg upp mot Ellen Keys strand började regnet. Tyvärr var vår vanliga grillplats occuperad av andra friluftsmänniskor. Som tur var stannade Arne och Anita kvar där och motade upp samtliga till Stocklyckehamn. Det var ju många av oss som hade trevliga minnen från den tiden då MC samlades där och sedan åkte till Vadstena och fikade. Vi var totalt 20 stycken som käkade så mycket korv vi orkade. Det var överskottet från marknaden som gick åt. Lite spefullt var det att när vi åkte från Omberg kom solen tillbaka.
Lanthandelns dag i Önnebo
Det var 8 st motorcyklar som strålade samman vid kyrkan i Västra Harg. Det var de sedvanliga aktiviteterna men lite mindre traktorer och besökare. Vi hade i alla fall tur med vädret.
Kryssning
29.e juni gav sig en tapper skara från klubben ut på böljan den blå igen. Med blodad tand från förra årets strapats på Sommen valde vi att än en gång lämna asfalten och låta vattnet ta oss fram. Med buss från Mjölby tog vi oss ner till Rimforsa för att där äntra M/S Kind. Väl ute på kanalen bjöds vi på en härlig fiskrätt som avslutades med ett efterlängtad kopp kaffe med tillhörande kaka. Under färden passeras 14 magnifika slussar och många östergötska kulturhistoriska sevärdheter.
Vackert väder och gott humör genomsyrade resan som fick tummen upp av de som var med. Problemet blir nu hur vi ska toppa detta nästra år.
Veteranmarknaden på Mantorps Travbana
Marknaden på travet bjöd på kalasväder det var den 23 juni i år. Redan på lördagen anlände ett 40-tal knallar och ställde upp sina bord. Till klockan 8:00 på söndagen var det totalt 129 knallar som registrerat sig. Fram till att vi stängde entrén hade 1519 besökare anlänt. Kaffevagnen från Vadstena hade haft en bra försäljning och vår förhoppning är att samtliga knallar är nöjda och att de återkommer nästa år. 
Moppesväng
Måndagen den 10 juni hade vi lagt in i programmet att åka en sväng till Ekliden där det är motorträff varje måndag under sommaren. I första hand på moped men tyvärr blev det inget stort deltagande, 4 fordon kom till samlingsplatsen. 
Motorhistoriska dagen
Börje hade lagt bana för 4 olika fordonstyper på Nationaldagen. Starten gick från Elkvarn i Öjebro. Anita och Gun hade servering av mackor och kaffe. Det var 28 olika startande. Vinnare i Traktor: Kurt Johansson (enda deltagare) Bil: Arne Pettersson, MC: Hans Karlsson, Moped: Tore Johansson  Börje hade en hel del priser som lottades ut och allt i ett härligt väder.
Öppet hus hos Varverud    
Den 23 maj öppnade Hans Varverud upp sitt arage och verkstad och bjöd in medlemmar från olika klubbar. Vi beräknar att det var ca 50 personer som även fick grillad korv och bröd. 
Avsked
Under våren har tre personer som var med om att bilda MCV Blåklinten för 30 år sedan fått lämna jordelivet. Åke Karlsson, Åke Hollén och Esko Rautanen. Det är inte bara så att vi saknar dom personligen utan det är en stor mängd kunskap om gamla fordon som gått förlorad. 
Gökotta
Den årliga gökottan var förlagd till den 18 maj och målet var Vårdsnäs. Det var 10 st fordon som kom till Vikingstad. Hardy och Inger tog täten och ledde oss korrekt. Vi fick härliga mackor (falukorv och ägg) och dessutom grillad korv med bröd. Det största som hände var att vi fick höra göken. Den har inte varit med oss på gökottorna under de senaste 10 åren. Stort tack till Börje och Bosse för en trevlig tur. 
Innemöte i Gula skolan        
27 medlemmar hade kommit till Gula skolan den 25 april för att få höra Johan Helmer berätta om sin uppväxt och sitt arbetsliv i Husqvarna-motorcyklarnas värd. Mycket intressant föredrag och som extra överraskning hade Börje med sig en motor från 1919 som alla beundrade. Som vanligt avslutades mötet med kaffe och mackor. 
Besök hos Mjölby Vattenskärning AB
Vi fick tillfälle att göra besök på ovanstående industri den 21 mars i två olika grupper. Det var ca 20 personer som var med. Mycket inressant och man kan inte nog förundras över att vatten kan ha den kraft som behövs för att skära i alla möjliga material. Stort tack till Christer för det fina bemötandet.
Årsmöte i Gula Skolan
Årsmötet hölls den 9 februari 2019 i vanlig ordning i Rappestad. Det var 30 st som deltog och förutom vanliga årsmötespunkter beslutade mötet att anta den nya skrivningen av våra stadgar. Håkan informerade om en person som kan hjälpa oss att tillverka en hemsida där vi även kan få till en matrikel. Styrelsen fick i uppdrag att jobba vidare med det.
 
 
(c) MCVBLÅKLINTEN 
hit counter