Oldringen                                                                      Lördagen den 30 juli 2022
 
Gammelrally för MC till och med 1954. Start- och målplats Hästholmen. Samling från 08:30 med första start kl. 10.00. Startavgift 150:- Anmälan till MCV Blåklinten, Börje Eriksson till telefon  013-811 90, mobil 073-036 07 90 eller mail: stilleben.forlag@gmail.com, senast den 25 juli 2022
OBS! Max antal tävlande 50 st och ingen efteranmälan.
 
Här kommer en länk som ni kan följa om årets Oldringen sevedemcv.se öppnas i nytt fönster.
Klicka på Veteranrally.
___________________________________________________________________________________
 
Oldringen Lördagen den 31 juli 2021
Årets upplaga av Oldringen fick en annorlunda start. Rallykommittén hade förlorat en viktig deltagare och omfördelning fick göras av arbetsuppgifterna. Kennet och Kurt skissade på banan, Börje kontaktade huvudklubben och vi fick uppgradera statusen på rallyt till ett Jubileumsrally eftersom Club MCV Sverige firar 50-år. Börje gjorde även frågorna och fixade till priser. Göran, som är den som alltid pilar banan var även behjälplig med kartor och nummerlappar.
Det blev totalt 47 st deltagare med 44 st motorcyklar som stod på startplatsen i Hästholmen. Hamnen har smyckats ut och förändrats så det blev väldigt trångt. Ett annat problem som uppkommit var parkeringsplatsen. Parkeringsavgift enbart för en kort period gjorde att våra deltagare fick åka upp i samhället med sina bilar. Men solen lyste på oss och alla var vid gott mod.
Klockan 10 gav de sig i väg på den ca 7 mil långa slingan. Vi hade som vanligt en obemannad kontroll och sedan ett längre stopp i Sätra men flera frågor och lite förtäring. När deltagarna svängde tillbaka mot Hästholmen kom ju den sedvanliga regnskuren. Tyvärr var det en längre skur så prisutdelningen avslutades ”som vanligt” i regn.
Den separata skiljefrågetävlingen tog Bo Axelsson hem då han gissade på exakt antal kolor. Han fick allihop som färdkost hem till Eggby.
Tipstians tre bästa:
Örjan Bergner, Gränna
Lennart West, Tullinge
Lars Hjälmberg, Högsjö
Eftersom det blev upphöjt till ett Jubileumsrally hade huvudstyrelsen skickat representanter som även hade med var sin T-shirt till samtliga startande. Även den sedvanliga glasplaketten delades ut till samtliga deltagare.
Slutorden blir att vi kanske inte kan genomföra rallyt från Hästholmen mera utan rallykommitén får söka sig en ny startplats. Det får de klura med under vintern så hoppas vi att vi ses igen nästa år.
________________________________________________________________________________________________ 
 
 
Oldringen Lördagen den 25 juli 2020
Årets tävling kunde genomföras utan en droppe regn. Arne Pettersson hade lagt en bana på cirka 6 mil körvänliga vägar. Start vid Hästholmen sedan förbi Heda och Rök, där den första kontrollen fanns. Förbi Svanshals och Kumla genom Väderstad. Andra kontrollen hemma hos Inger och Göran där grabbarna Karlsson bjöd på varmkorv. Kennet tog massor av foton som ligger under fliken Fotoalbum här på hemsidan. Därefter tillbaka till Hästholmen via St. Åby.
Deltagare kom bl.a. från Jönköping, Örebro, Söderköping, Kumla, Gränna, Tråvad och Falköping plus många andra orter. P.g.a. Coronan så hade vi satt ett maxtak på antal deltagare så alla som ville vara med fick inte plats. Vi hade även plockat bort det praktiska provet vi hade planerat. Det gäller att inte plocka med samma verktyg och att hålla avstånden vilket kan bli svårt vid praktiska prover.
Frågorna var, som vanligt, svåra men det blir lätt så när vi försöker ställa den typ av frågor som man inte kan googla fram svaren på. Men vår skiljefråga tog Hans Karlsson Motala med glans, avståndet vi frågade på var 174 cm och han svarade 173 cm och fick då måttbandet som pris.
1. Kjell Dahlström, Vimmerby med 8 rätt
2. Göran Nilsson, Vimmerby med 7 rätt, avstånd 177 cm
3. Marcus Nilzen, Oskarshamn även han 7 rätt, avstånd 206 cm
En minneplakett i form av glas fick alla deltagare och sedan fick man välja fritt från prisbordet. Till slut ett stort tack till samtliga funktionärer som hjälpt till så att tävlingen kunde genomföras. Styrelsen gm. Gun
____________________________________________________________________________________
 
Oldringen Lördagen den 27 juli 2019
2019 års Oldring var även det 15 i ordning, årets rally fick även ett bra varmt väder utan regn till prisutdelningen, vilket brukar vara vanligt. 38 startande hade anmält sig och togs emot av Gun och Anita som såg till att dom fick startkort m.m. 36 åkte runt (en punka och ett bränslefel vid starten).
Banan gick över Omberg till kontroll 1 i Väversunda, bort till Väderstad och mot Ekhaga och Sättra för kontroll 2 med matupphåll på restaurang ”Kennet och söner”. Vidare på den krokiga vägen mot St.Åby och Heda för kontroll 3 och den sista biten mot mål. Banan var 7,2 mil och som enl. deltagarna var mycket trevligt kurvig och välpilad (Stort tack Inger och Göran). Efter en snabb rättning av startkorten fanns det två med mest poäng och längden på snöret i skiljefrågan fick avgöra vem som blev vinnare.
1  Mats Johansson Hulu på en BSA M20 1942 
2  Henry Svensson Tranemo också på en BSA M20 1943 
3  Sören Rothman Söderköping Velocetta MSS  
Alla deltagarna hade pris och glas-plakett att hämta i tur och ordning efter sitt resultat. Som vanligt en trevlig tillställning med intresserade åskådare från trakten och deltagare från bl.a. Mölndal, Örebro, Tullinge, Skara, Vara med flera orter i Östergötland. 
                                                                                          Referat: Tävlingsledare Arne Petersson

 
Oldringen Lördagen den 28 juli 2018
Oldringens förbannelse slog till i år igen, trots ett par månaders oavbrutet solsken så kom det en femminuters regnskur före prisutdelningen i år igen
Årets slinga gick runt Heda, Tjurtorp, Slätten där det var kontroll och korv, Väversunda och upp över Omberg och tillbaka till Hästholmen, ca- 6,7 mil.

Resultat Oldringen
  1. Sven Lundin Finspång
  2. Esko Rautanen Mantorp
  3. Sören Rothman Söderköping
  4. Lennart West Tullinge
  5. Börje Johansson Tråvad

Ett stort TACK till alla som har deltagit, hjälpt till med pilning, korvkok och adm. m.m.

 
Oldringen 2017
Årets upplaga av Oldringen hade som vanligt tur med vädret, lagom med sol och temperatur och en liten regnskur under prisutdelningen. Nästan fyrtio deltagare hade samlats för att åka den 8 mil långa slingan som hade pilats av Inger och Göran Larsson och som var lagd och rekad av undertecknad tillsammans med Gun Karlsson och Kurt Johansson. På kontroll tre var det matkontroll med frågor och praktiskt prov med momentnyckel ( de flest påstår sig ha den inbyggd i armbågen ) som sköttes av Kennet Karlsson och hans grabbar. 
Undertecknad hade anmält sig till årets oldringen och därför överlåtit till Börje Eriksson att vara komframosäg.
Min 16 H fick ny olja och bensin samt lite översyn och 500 meters provkörnin,g efter 7 års stillestånd och skötte sig sig perfekt runt banan. Hade bara glömt hur gashantaget kunde vibrera, så var den högerarmen bortdomnad men annars var de en trevlig upplevelse.

Väl i mål såg Gun Karlsson och Anita Malmén till att Börje kunde sätta igång med prisutdelningen så snart sista fordon var i mål. Årets runda gick utan större missöden, facit blev en punktering på ett vulstdäck och sekretariatets telefon som inte kopplade bort sig fån bilens BT femtio meter bort.
Arne
Resultat oldringen
  1. Claes-Göran Ohlsson Linköping Ariel VH 50
  2. Lars Hjälmberg Högsjö Högsjö Montgomery Greyhound 39
  3. Esko Rautanen Mantorp Nimbus

 
 
(c) MCVBLÅKLINTEN