Restriktionerna har tagits bort. Nu får vi hoppas på att vi kan återgå till det normala
igen under 2022.
Här finns de senaste referaten

Innemöte Torsdag 10 februari 2022
Börje Eriksson gjorde en tillbakablick med bilder och berättelse om de få händelser och aktiviteter
som genomfördes under 2021. På grund av pandemin som varit så blev det iallafall 8 st. träffar av olika slag.
17 stycken var vi som minglade, lyssnade och såg på bilder i Vinkingstad församlingshem.
Som avslutning på kvällen bjöd klubben på kaffe och tilltugg.

Magnus Aspenström
_____________________________________________________________________________________________
2021

Julbord Lördag 27 november 2021
Våra klubbvärdar hade i år bokat in vårt julbord på Väderstad Centralkrog. Vi blev välkomnade av personalen och fick hela undervåningen för oss själva. En lång disk med kalla rätter som sill, strömming, lax, rödbetssallad osv. osv.
Därefter gick vi till den varma buffén, allt var hemlagat och smakade jättebra.
Sedan fanns även ett dessertbord med massor av gott.
Vi tackar Bosse och Börje och framförallt personalen som fick oss alla att känna oss välkomna.
Gun Karlsson
 
Föreläsning Torsdag den 14 oktober 2021
På Sjögestad motell hölls denna föreläsning av den inbjudna före detta stridspiloten Henry Larsson. Han berättade om hur han som bondson från trakten av Malmö efter mycket om o men sökte in till flygskolan för att bli stridspilot.
Vid 19 års ålder var grundutbildningen klar. Sedan följde utbildningar på J29 Tunnan, J32 Lansen, SK60 samt J35 Draken.
J32 Lansen blev det sista flygplanet han flög.
Många år (36) blev det inom flyget o 6000 timmar flygtid innan han pensionerades 1997.
Vi 24 som var åhörare lyssnade med stort intresse på hans flygkarriär från start till landning.
Många frågor blev det också. Träffen avslutades med Kaffe o macka.
/Div.bilder/10.jpeg  /Div.bilder/20.jpeg  /Div.bilder/A2F767B4F0D249D1BEF7239D539B7645 2.png  /Div.bilder/2021-10-19-19-38-34 2_1634725954.png  
Privata bilder 
Magnus Aspenström
 
Upptaktsmöte på Motala Motormuseum, 16-9-2021
I år var det 22 stycken som hörsammat inbjudan. Vi fick sitta i deras glasveranda och blev serverade en jättemacka och därefter kaffe.
Janne informerade om hur styrelsen skall jobba vidare med klubbens framtid. Problemet med att inte få vara i Gula Skolan i Rappestad beror på att församlingshemmet är stängt pga reparation av kyrkan. Vi har preliminär bokat alla kommande 
aktiviteter till Sjögestad Motell.
Efter trevlig samvaro så gick de som ville in på museet som för dagen hade subventionerat entréavgiften för MCV Blåklinten.
Gun Karlsson
 
MCV Blåklintens Minirally, 28-8-2021 
Tyvärr hade vädergudarna lovat dåligt väder och tyvärr var det inte många som hade anmält sig. Vi vet inte om det berodde på vädret eller om det är dags att lägga ner det här rallyt om ingen är intresserad. Det var fyra tappra MC-åkare och 4 st. bilåkare som deltog. Karl-Arne hade lagt en bana på 5 mil och Janne hade knåpat ihop frågorna. Efter målgång visade det sig att Benny Pettersson med sina töser hade flest rätt. Därefter var det tre stycken på samma poäng där skiljefrågan fick avgöra ordningen. Stort tack till de medlemmar som ställde upp samt lika stort tack till Anna och Per för att vi blev bjudna på fika och fick utnyttja deras mack i Mantorp.
Gun Karlsson
  
Årsmöte för 2020, den 21 augusti 2021
Cirka fem månader för sent kunde vi hålla vårt årsmöte, det var pandemin som gjorde att vi inte fick samlas inomhus tidigare. Vi blev bjudna till Janne Heiskanens festlokal på Sålla Frälsegård. Tyvärr var det bara 23 medlemmar som kom. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar så meddelade valberedningen att det var omöjligt att få fram kandidater till de lediga posterna i styrelsen. Roland Bergsten föreslog att de som var valda nu skulle stanna kvar till nästa årsmöte. Nästa årsmöte skall hållas i mars 2022. Efter lite diskussion gick samtliga med på det. Samtidigt fick styrelsen i uppdrag att fundera på hur vi skall göra med vår marknad, skall vi ha den eller inte. Vi kanske inte ska ha så mycket aktiviteter. Övriga punkter gicks igenom och Janne tackade för visat intresse och avslutade mötet samt inbjöd till förtäring under trivsamma former. 
Gun Karlsson 
 
Grillkväll på Omberg 15 juli 2021
Vi (30 st.) träffades på vår vanliga grillplats i ett strålande o varmt väder. Det var inte så många motorcyklar som parkerade, endast 2 st.!!, kan ju varit värmen det berodde på. De flesta kom i bilar med AC i och 4 st. nerkabbade Mazda MX5. Gun o Kurt stod för korvgrillningen medan vi andra bet av korv efter korv med svalkande dryck därtill. Bra beräknat med 60 medtagna korvar, alla fick därmed 2 var. Vi satt naturligtvis med behörigt avstånd till varandra vid tre bord. En lyckad kväll med värme från alla håll.
Magnus Aspenström
 
Motorhistoriska dagen 2021-06-06
Sol, rekord och gemenskap
Så kan man väl i korthet summera årets motorhistoriska dag som i MCV-Blåklintens regi genomfördes som en liten orientering med avslutande tipsrunda. Start och mål i kulturorten Öjebro vid den gamla El-kvarnen.
Vädret var det allra bästa med sol hela dagen, och deltagarantalet slog alla tidigare rekord med hela 54 startande i klasserna Traktor, Bil, MC och Moped. En lång tid med farsot och isolering hade nog bäddat för en härlig gemenskap i likasinnades sällskap, nu när smittan börjar försvinna.
Det var mycket snack och skratt i gänget." Å, vad vi har längtat efter detta!" De bästa i varje klass fick en hink med div. livsmedel at ta med hem. Inte alltid så lätt att få med på mopeden eller motorcykeln.
Börje Eriksson
 
Gökotta 2021-05-16
Söndagen den 16 maj hade vi planerat att ha en Gökotta. Efter några regniga dagar var det uppehåll klockan 8 när vi träffades vid Stora Enso. Börje förklarade hur göken såg ut och hur han låter och vilka speciella kännetecken vi skulle kolla efter. För i dag var vi alla (22 st. anmälda) ornitologer.
Vi åkte en härlig mc-väg med hjälp av vägbeskrivningen och hamnade vid Trollegater. Där hade Bosse och Sven-Åke tänt en brasa för korvgrillning och dukat upp med mackor och kaffe. Efter trevlig samvaro så var det några som gick och kollade om det fanns några troll vid stigen.
Vi tackar våra klubbvärdar för en bra genomförd träff. Det känns att vi alla har saknat våra träffar under denna långa pandemi.
PS. Vi hörde inte göken. DS
Gun Karlsson
 
 
(c) MCVBLÅKLINTEN 
web counter