Lite lättnader har skett i pandemins spår. Några aktiviteter har vi kunnat genomföra.
Det gläder oss. Här finns de senaste referaten

Grillkväll på Omberg 15 juli 2021
Vi (30 st.) träffades på vår vanliga grillplats i ett strålande o varmt väder. Det var inte så många motorcyklar som parkerade, endast 2 st.!!, kan ju varit värmen det berodde på. De flesta kom i bilar med AC i och 4 st. nerkabbade Mazda MX5. Gun o Kurt stod för korvgrillningen medan vi andra bet av korv efter korv med svalkande dryck därtill. Bra beräknat med 60 medtagna korvar, alla fick därmed 2 var. Vi satt naturligtvis med behörigt avstånd till varandra vid tre bord. En lyckad kväll med värme från alla håll.
Magnus Aspenström
 
Motorhistoriska dagen 2021-06-06
Sol, rekord och gemenskap
Så kan man väl i korthet summera årets motorhistoriska dag som i MCV-Blåklintens regi genomfördes som en liten orientering med avslutande tipsrunda. Start och mål i kulturorten Öjebro vid den gamla El-kvarnen.
Vädret var det allra bästa med sol hela dagen, och deltagarantalet slog alla tidigare rekord med hela 54 startande i klasserna Traktor, Bil, MC och Moped. En lång tid med farsot och isolering hade nog bäddat för en härlig gemenskap i likasinnades sällskap, nu när smittan börjar försvinna.
Det var mycket snack och skratt i gänget." Å, vad vi har längtat efter detta!" De bästa i varje klass fick en hink med div. livsmedel at ta med hem. Inte alltid så lätt att få med på mopeden eller motorcykeln.
Börje Eriksson
 
Gökotta 2021-05-16
Söndagen den 16 maj hade vi planerat att ha en Gökotta. Efter några regniga dagar var det uppehåll klockan 8 när vi träffades vid Stora Enso. Börje förklarade hur göken såg ut och hur han låter och vilka speciella kännetecken vi skulle kolla efter. För i dag var vi alla (22 st. anmälda) ornitologer.
Vi åkte en härlig mc-väg med hjälp av vägbeskrivningen och hamnade vid Trollegater. Där hade Bosse och Sven-Åke tänt en brasa för korvgrillning och dukat upp med mackor och kaffe. Efter trevlig samvaro så var det några som gick och kollade om det fanns några troll vid stigen.
Vi tackar våra klubbvärdar för en bra genomförd träff. Det känns att vi alla har saknat våra träffar under denna långa pandemi.
PS. Vi hörde inte göken. DS
Gun Karlsson
 
Minirallyt 2020-08-29
Då var årets minirally avklarat, oturligt nog regn under hela loppet. Men det var 10 tappra som startade. Först får vi tacka Antti som lagt en åkvänlig bana. Arne som gjort frågorna på tipstolvan och hållit i alla praktiska saker. 
Nästa års bana kommer att läggas av årets vinnare Karl-Arne Blomqvist, han hade samma antal rätt som tvåan Hans Edlen men det var skiljefrågan som avgjorde vinnaren. Trean och fyran hade också samma antal rätt så det var även där skiljefrågan som avgjorde att Fredrik Ljung blev trea och Benny Pettersson fyra. Alla övriga deltagare fick även ett litet pris. 
Start och mål för tävlingen var Gulf-macken i Mantorp. Toppen av Pär och Anna att upplåta plats för oss vid macken. Ett extra stort tack till dom för att vi blev bjudna på fika i samband med starten. 
 
 
 
(c) MCVBLÅKLINTEN 
hit counter